Dan...

Zal ik met je uitzoeken waar je nu tegenaan loopt, wat er gebeurd is in je leven en hoe je dat gevormd heeft. De centrale vraag in de therapie is: waar zit de PIJN en waar komt die vandaan?

Want...

In onze jeugd maken wij grotere en kleinere dingen mee die ons boos, angstig en verdrietig maken. Deze gevoelens kunnen op dat moment te moeilijk voor ons zijn om te verwerken en worden weggestopt. De meeste klachten zijn een manier om met deze weggestopte gevoelens om te gaan.

Samen...

Richten we ons in de therapie op het begrijpen van je klachten en het verwerken van oude pijn. Daarnaast onderzoeken we hoe je je problemen aanpakt en hoe je het leven weer in eigen hand krijgt. Daarbij gebruiken we het gesprek en traumabehandeling door middel van EMDR.

Welke methodes gebruik ik

Ik ben opgeleid als clientgerichte en psychodynamische psychotherapeut.

Daarnaast ben ik traumatherapeut, gespecialiseerd in EMDR.

Clientgerichte therapie is niet gericht op de klacht, maar op jouw hele persoon in de context van je levensgeschiedenis, gericht op wat je beleeft, ervaart, voelt en denkt.

Binnen een clientgerichte benadering leer je jezelf beter kennen, ga je jezelf beter accepteren en krijg je een beter gevoel over jezelf. Vanuit dit betere gevoel is het gemakkelijker om je gedrag te veranderen waardoor je weer sturing aan je leven kunt geven.

Psychodynamische therapie gaat ervan uit dat hoe wij ons gedragen, denken en voelen in het nu, gevormd wordt door wat wij meegemaakt hebben in ons leven.

Als wij bepaalde ervaringen onvoldoende verwerkt hebben, kunnen klachten ontstaan. De therapie is erop gericht om deze verwerking op gang te brengen.

De methode die ik gebruik om pijnpunten op te sporen en vervolgens te behandelen is EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

Het uiteindelijk doel van mijn therapie is dat jij het heft van je eigen leven in handen kunt nemen.